Weerbericht zomervakantie: heerlijk vakantieweer op komst!

09 augustus 2021, 12:15

Vakantieweer
Gent - België - Stapelwolken - Zomerweer

De zomervakantie verliep tot nu toe wisselvallig, maar deze week hebben vakantiegangers in eigen land geluk. In de loop van de week wordt het namelijk droger en warmer. Ideaal weer dus om lekker naar buiten te gaan! Wanneer je dat het beste kan doen, lees je in dit artikel.

Morgen start met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Het is nog even wisselvallig en verspreid over het land kunnen een aantal buien vallen. Gelukkig blijft het op de meeste plaatsen droog en dan is het een aangename zomerdag. Later trekken de buien weg naar het noordoosten en op steeds meer plaatsen breekt de zon door. De temperatuur stijgt naar 19-22 graden. Wanneer de zon een tijdje uitbundig schijnt, kan het net een fractie warmer worden. In vergelijking met de voorgaande dagen waait het minder hard en in het zonnetje voelt het zomers aan. Dinsdag is de laatste dag dat je voor de zekerheid nog een paraplu moet meenemen, want de dagen daarna staat droger weer op de planning.

Heerlijk vakantieweer

Vanaf woensdag wordt het droger, zonniger en warmer. In de loop van de dag komen wat vriendelijke stapelwolken tot ontwikkeling en er kunnen wat sluierwolken overdrijven. Dit levert vaak mooie wolkenluchten op. Woensdag kan lokaal nog een spatje regen vallen, maar veel stelt dit waarschijnlijk niet voor. Ideaal weer dus om tijdens de vakantie op stap te gaan en de omgeving te ontdekken. Voor een terrasje of een dagje aan het strand is het weer ook bij uitstek geschikt!

Ardennen - België - Fietstocht - Zomerweer
Ardennen - België - Fietstocht - Zomerweer

Ideaal weer voor een fietstocht door de omgeving. Foto: Adobe Stock / Ronny

Stijgende temperaturen

De temperatuur weet de stijgende lijn te vinden. Woensdag wordt het 21 tot plaatselijk 25 graden. Donderdag is het vooral landinwaarts zomers warm met maxima tussen 25 en 28 graden. In West-Vlaanderen is het door de zuidwestenwind vanaf zee iets minder warm. In Oostende wordt het 23 graden en in Brugge kan het nog 25 graden worden.

De vrijdag verloopt zeer waarschijnlijk ook droog en vrij zonnig, maar de temperatuurverwachting is nog wat onzeker. Mogelijk blijft het zomers warm, maar een verandering van de windrichting of een paar buien kunnen de temperatuur temperen. Tijdens het weekend neemt de neerslagkans verder toe, maar de droge perioden blijven overheersen en de temperatuur is gemiddeld voor de tijd van het jaar met 21-25 graden. Ontwikkelingen van het zomerweer houd je bij in het nieuwsblog en de uitgebreide weersverwachting voor België.

Hoofdfoto: Adobe Stock / Ekaterina Belova

Roosmarijn Knol

Roosmarijn Knol

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht