Weekendweer: groot verschil tussen zaterdag en zondag

01 september 2022, 10:30

Weekendverwachting
Heerlijk buitenweer. Foto: Ben Saanen

Het weer tijdens het komende weekend kent twee zeer verschillende dagen. Wil je graag een buitenactiviteit ondernemen, maar ben je nog flexibel om te bepalen wanneer je dit gaat doen? Lees dan zeker dit weekendweerbericht.

Tijdens de eerste dagen van het schooljaar is het droog en zonnig. Deze namiddag wordt het op veel plaatsen 25 tot 28 graden. Morgen kan het lokaal zelfs 29 graden worden. Eind van de dag is kans op een lokale bui. Lees alles over het weer tot en met morgenavond in ons uitgebreide weerbericht België.

Zaterdag: warm met buien

Op de eerste dag van het weekend zijn er eerst veel wolken. Ook komt het tot een aantal buien, mogelijk lokaal met onweer. In de tweede helft van de namiddag neemt de buiendreiging af en komt de zon vaker door.

Er waait een matige zuidoostenwind en de middagtemperatuur varieert van 20 graden in de Ardennen tot 24 graden in de Kempen en het centrum. Als de zon al tijdens de eerste helft van de namiddag goed doorbreekt zijn maxima van 25 of 26 ook mogelijk. Bovendien is de luchtvochtigheid behoorlijk hoog, waardoor het benauwd aanvoelt buiten.

Zondag: veel zon en hoge maxima

Zondag wordt het met 26 graden in West-Vlaanderen tot 28 graden in Limburg zomers warm. Op de Ardense toppen wordt het een graad of 24. Het weerbeeld bestaat uit veel zonneschijn, dunne sluierwolken en in de namiddag een aantal stapelwolken.

De kans op een bui is niet groot, maar een lokale bui is wel mogelijk. Als je gaat wandelen of een fietstocht gaat maken is het verstandig toch af en toe de radar te raadplegen.

Bekijk ook al onze informatie over activiteitenweer.

Aanhoudend zomers, wel buien

Ondanks dat het al september is komen de maxima ook de eerste dagen van volgende week op veel plaatsen boven de 25 graden uit. Het weerbeeld is vaak zonnig, maar er is ook elke dag kans op (onweers)buien. Deze buien zullen doorgaans een plaatselijk karakter hebben en de heersende droogte niet beëindigen. Regionaal kan het wel enige verlichting brengen.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht