Weekverwachting: eerst lenteweer, later wisselvalliger

18 maart 2024, 10:25

Weekverwachting
De eerste helft van de week wordt lente-achtig! Foto: Burry van den Brink

Na een weekend met wat wisselvalligheid start de nieuwe week met vriendelijk lenteweer. Komende dagen zet de temperatuur zelfs nog een verdere stijging in, maar welk weerbeeld kunnen we daarbij verwachten? Daarover vertellen we je in deze weekverwachting meer.

Vandaag staat een mix van wolken en zon op het programma. Zeker in de middag heeft de zon de overhand en met temperaturen van 13 tot 15 graden is het dan heerlijk weer om eropuit te gaan. Lees meer over het weer van vandaag in ons uitgebreide weerbericht!

Steeds zachter

Met winden uit zuidelijke richtingen wordt de komende dagen steeds zachtere lucht aangevoerd. Daardoor loopt de temperatuur dinsdag op naar 15 tot 17 graden en woensdag kan lokaal zelfs 18 graden worden aangetikt. Het weerbeeld laat daarbij op dinsdag nog wel wat wolkenvelden zien, maar zeker op woensdag kan de zon flink schijnen. Al met al is dit voor lenteliefhebbers dus goed nieuws. Toch heeft dit zachte en droge weer ook een keerzijde, want bomen kunnen gemakkelijk hun pollen verspreiden, met de nodige hooikoortsklachten tot gevolg.

Donderdag draait de wind van zuidelijke richtingen naar meer westelijke richtingen, maar de temperatuur blijft hoog voor de tijd van het jaar met 16 of 17 graden. Het is wel wat vaker bewolkt dan woensdag.

Wisselvalliger en kouder in het weekend

In tegenstelling tot de eerste helft van de week wordt de tweede helft juist minder zacht en een stuk wisselvalliger. Vrijdag kan het van tijd tot tijd regenen en bij een stevige noordwestenwind wordt het maximaal 13 graden. In het weekend komt de temperatuur nog wat lager uit met maxima van 8 of 9 graden. Doordat het daarbij ook stevig doorwaait uit noordwestelijke richtingen voelt het dan echt wel koud aan en kan de winterjas wel weer uit de kast. Regelmatig trekken buien over, waarbij een klap onweer of hagel niet uitgesloten is. Toch zijn er tussendoor ook droge momenten met wat zon.

Donny de Koning

Donny de Koning

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht