Na onweersbuien meest droog weekend met zonneschijn

19 mei 2022, 10:45

Weekendverwachting
Zomerse onweersbui. Foto: Jos Hebben.

Deze namiddag en ook zeker ook morgen trekken forse regen- en onweersbuien over het land. Lees hier alles over en daarnaast hoe het komende weekend er uit gaat zien.

Vanaf het zuidwesten trekt deze namiddag een aantal buien over het land. Deze buien zullen het felst uitpakken in de oostelijke helft. Naast onweer is kans op hagel tot ongeveer 2cm en windstoten van ongeveer 80 km/uur. Voor de buien uit wordt het in de oostelijke helft van het land nog 25 tot 28 graden.

Lees meer in ons Weerbericht België.

Morgen lokaal nog hevigere buien

Morgen staan opnieuw forse buien op het programma. Zoals het er nu uitziet kan vooral in het westen en noorden van het land de regenval overvloedig zijn. In het centrum en oosten valt op de meeste plaatsen minder regen, maar kunnen de buien op een andere manier fors uithalen. Hier is bij een enkele zeer zware bui kans op flinke hagel en zeer zware windstoten van meer dan 100 km/uur. Plaatselijk kan schade ontstaan door een valwind en zelfs een lokale tornado is niet uitgesloten bij dit type buien.

De wind draait morgen van zuid naar noordwest. Hierdoor zijn er grote temperatuurverschillen. Aan de kust wordt het maximaal 16 graden en aan het einde van de namiddag is het er zelfs maar 14 graden. In het binnenland wordt het voor de buien uit ruim 20 graden en in de Gaume kan het kwik zelfs nog stijgen naar een zomerse 27 graden.

Weekend met veel zonneschijn

Zaterdag is het op een lokaal buitje in het noorden na droog. De zon schijnt van tijd tot tijd en wordt vergezeld van een aantal stapelwolken. In de namiddag is het overal droog. De wind waait uit het westen en het wordt 17 of 18 graden in de kustregio en op de Ardense toppen tot 21 graden in Antwerpen en Luik.

Zondag is het droog en volop zonnig. Met maxima van 20 graden aan zee tot 23 graden in het binnenland is het heerlijk weer voor buitenactiviteiten zoals wandelen, tuinieren en fietsen. Vergeet je zonnebrandcrème niet, want de zon schijnt in de middag tussen 12:00 en 15:00 uur met zonkracht 7. De onbeschermde huid kan dan al na 10 minuten verbranden. Ook in de uren hieromheen is de zonkracht vrij hoog.

Author Image

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weekendverwachting-nieuws

Meer Weekendverwachting-nieuws next-arrow-blue

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht