Weekendweer: nieuwe warmte op komst!

21 juli 2022, 15:00

Foto: Henk Luntz

Het weer knapt de komende dagen snel op! Dit weekend schijnt de zon flink in ons land en gaan de temperaturen omhoog. Zondag kan het op veel plaatsen alweer tropisch warm worden.

Vrijdag trekken nog wolkenvelden over en daaruit kan met name in de Ardennen nog een buitje vallen. De bewolking trekt wel langzaam naar het oosten weg en daardoor krijgt de zon meer en meer ruimte. Daarbij ligt de temperatuur op een normaal niveau voor eind juli: zo'n 20 graden op de Hoge Venen tot 25 graden in de Kempen.

Zaterdag zomers warm

Ook zaterdagochtend zien we nog enkele wolkenvelden, maar al snel wordt het vrij zonnig. 's Middags komen nog wel wat stapelwolken tot ontwikkeling en in de Ardennen is een hele lokale bui opnieuw niet uitgesloten. Regionaal wordt het zomers warm met 25 tot 28 graden in het zuiden en midden van ons land. De Oostkantons hebben het met 22 graden nog wat koeler. Heerlijk weer om erop te gaan!

Hou wel rekening met de zonkracht, want die is hoog. Er heerst nog steeds zonkracht 7 en dat betekent dat je onbeschermd binnen een minuut of 20 kunt verbranden.

Zondag warmste dag

De hoogste temperaturen van het weekend staan zondag op de planning. In de Kempen en het zuiden van ons land kunnen de maxima lokaal 33 graden aantikken. Daarmee is het regionaal weer tropisch warm. Op de stranden heb je door wind van zee iets lagere temperaturen, maar ook daar is het warm met 26 tot 28 graden. Er staat een matige wind uit het zuiden.

Zondagavond zou in de Hoge Venen een heel lokale onweersbui kunnen ontstaan, maar de meeste plaatsen houden het gewoon droog. Het blijft dan nog lang warm met tot rond zonsondergang circa 25 graden. In de nacht naar maandag kan ook aan zee een enkele bui voorkomen.

Author Image

Wouter van Bernebeek

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht