Weekverwachting: duidelijk lagere temperaturen

23 mei 2022, 11:10

Weekverwachting
Aangenaam buitenweer. Foto: Ben Saanen

Regen- en onweersbuien verdrijven vandaag de warme lucht. De komende dagen is het gevoelig frisser, mede ook door een stevige westen- tot zuidwestenwind. De eerste dagen is het licht wisselvallig met zon, wolken en buien. Vanaf Hemelvaartsdag is het overwegend droog met geregeld zonneschijn. Door het noorden- tot noordwestenwind blijft het vrij koel.

Het weerbeeld ziet er maandag bewolkt uit en hier en daar valt wat lichte regen. Vanmiddag volgen vanuit Frankrijk enkele regen- en onweersbuien. Deze buien, die gepaard kunnen gaan met hagel, windstoten en lokaal veel regen in korte tijd, verdrijven de warmte. Het warmt eerst nog op naar 20 tot 24 graden, maar vanuit het westen koelt het later vandaag af.

Dinsdag wordt er met een stevige westenwind duidelijk koelere lucht aangevoerd. Het wordt niet warmer dan 16 graden aan zee en 18-19 graden elders. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, wolken en buien. Deze buien trekken gedurende de dag van west naar oost over het land. Een blik op de radar laat je snel zien of je een paraplu moet meenemen of niet.

Aangenaam Hemelvaartsweer

Woensdag en donderdag, Hemelvaartsdag, ziet het weerbeeld er over het algemeen prima uit. Het blijft op beide dagen (zo goed als) droog. Alleen woensdagavond of in de nacht naar donderdag valt wat regen. De temperatuur loopt op beide dagen op naar 15 tot 20 graden met de hoogste temperaturen in de Kempen. Aan zee verwachten we de laagste waarden. Dat komt doordat er een stevige wind vanaf zee waait.

Het is dan ook heerlijk weer om naar buiten te gaan en uit de wind en in de zon kan de jas zeker uit. De zonkracht is wel hoog en bedraagt 6 tot 7. Dat betekent dat de onbeschermde huid met een kwartier kan verbranden. Smeer je dan ook goed in als je voor langere tijd buiten bent op een terras zit.

Deze week is er een mix van zon en wolken. Foto: Ben Saanen
Deze week is er een mix van zon en wolken. Foto: Ben Saanen

Koel weekend

Vrijdag en in het weekend waait de wind uit het noorden tot noordwesten. Daarmee wordt koele lucht aangevoerd waarin de temperatuur niet hoger uitkomt dan 15 tot 18 graden. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, wolken en vooral landinwaarts een paar buien. Over het algemeen is het droog. Als je naar buiten gaat is een (zomer)jas dan ook aan te raden.

Author Image

Rico Schröder

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weekverwachting-nieuws

Meer Weekverwachting-nieuws next-arrow-blue

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht