Weekverwachting: rustig en droog, later wisselvalliger

24 januari 2022, 10:27

Weekverwachting
Rustig en droog weer. Foto: Ben Saanen

Het is de eerste dagen van de week rustig en droog winterweer. Vooral op deze maandag schijnt de zon, komende dagen overheerst de bewolking. Vanaf donderdag verandert het weerbeeld en valt af en toe regen. Ook neemt de wind in kracht toe. De temperatuur wordt geleidelijk hoger en in het weekend is het 5 tot 10 graden.

Deze januarimaand blinkt niet uit in dynamisch en zonnig weer. Het is vaak grijs en bewolkt en de komende dagen verandert er wat dat betreft niet heel veel. Deze maandag vormt een positieve uitzondering, want op veel plaatsen breekt de zon door. De temperatuur loopt op naar maximaal 2 graden in de Hoge Venen en naar 7 in de rest van het land. Daarbij staat nauwelijks wind en het is dan ook heerlijk weer om buiten te vertoeven.

Morgen en woensdag is het weer overwegend grijs en bewolkt. Woensdag kan er zelfs wat motregen vallen en vooral in de hogere delen van het land valt (mot)sneeuw. Bij temperaturen in de Oostkantons onder nul kan het wit worden. Elders stijgt het kwik naar waarden rond 5 graden.

Toenemende wisselvalligheid

Donderdag overheerst de bewolking en zijn er perioden van regen. In de namiddag wordt het droger en breekt de zon af en toe door. De wind neemt in kracht toe en het wordt 3 tot 9 graden. In het westen kan het lokaal 10 graden worden.

Vrijdag en in het weekend is het (licht) wisselvallig met vooral in het weekend af en toe wat regen. Geregeld schijnt ook de zon en het wordt 5 tot 10 graden. De details van het weer komende week lees je dagelijks in het uitgebreide weerbericht.

Author Image

Rico Schröder

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht