Weekverwachting: rustig en vaak droog

28 februari 2022, 11:20

Weekverwachting
Lente in maart. Foto: Jolanda Bakker

Het is rustig weer met deze week vaak weinig wind. In het westen kan dinsdag en woensdagochtend een beetje regen vallen, maar verder is het komende dagen droog. De temperaturen zijn vrij normaal voor begin maart.

Deze maandag verloopt zonnig en droog, al krijgt het westen in de namiddag meer en meer last van sluierwolken.  

Het weer in meer detail voor vanmiddag, vanavond en komende nacht lees je in het weerbericht België.  

Tijdelijk veel wolken, westen wat regen

Op een streepje zon in het oosten in de ochtend na verloopt dinsdag bewolkt. Een regengebied sleept over het noordwesten van het land, waardoor het in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en het westen van Henegouwen af en toe licht regent. Verder landinwaarts blijft het op de meeste plaatsen droog. In de regen is het een graad of 7, in Limburg stijgt het kwik naar 10 graden.

Woensdag kan vooral voor het middaguur in de kustregio nog een beetje regen vallen. Verder verloopt de dag droog met vooral in de Ardennen en de Kempen geleidelijk ruimte voor de zon. Het wordt 9 of 10 graden. Op de Ardense toppen wordt het maximaal 7 graden.

Aanhoudend rustig, gebruikelijke temperaturen 

Ook voor de rest van de week is de weersverwachting niet spannend te noemen. Met maxima tussen 7 en 12 graden is het donderdag net iets warmer dan gebruikelijk begin maart. Het weerbeeld bestaat uit een afwisseling van wolken en zon en er is weinig wind. 

Vrijdag en in het weekend is er wat meer bewolking en kan regionaal een klein beetje regen vallen. Met zaterdag 6 graden in de Ardennen tot 10 graden in de Kempen is het niet koud, maar ook niet opvallend zacht te noemen.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht