Fris weekend op komst

28 april 2022, 11:30

Weekendverwachting
Fietstocht met een dikke jas aan. Foto: Ben Saanen

De afgelopen dagen was het vaak mooi lenteweer met lokaal zelfs 20 graden, maar in het weekend neemt de bewolking toe. Vooral zaterdag zijn daarbij een paar buitjes mogelijk. Zondag blijft het droog en dan zien we weer vaker de zon.

Vandaag schijnt de zon van tijd tot tijd, maar er trekken ook wolkenvelden over het land. Later kan in het zuiden een enkele bui vallen. De temperatuur loopt nog op naar 12 tot 17 graden. Meer details over vrijdag lees je in het weerbericht België.

Enkele bui op zaterdag

Zaterdagochtend schijnt in het zuiden nog de zon, maar vanuit Nederland breiden wolkenvelden zich langzaam over het land uit. Met name in de westelijke helft van het land kunnen 's middags enkele lichte buitjes vallen en daar is de paraplu soms dus even nodig. In het oosten lijkt het droog te blijven. Met een matige noordoostenwind wordt wel frisse lucht naar ons land geblazen. De middagtemperatuur komt uit op hooguit 11 graden in de Ardennen en vlak aan zee tot 15 graden in het zuidoosten van het land.

Droge en frisse zondag

Meer ruimte voor de zon zien we op zondag. Dit wordt dan ook de mooiste dag van het weekend. Het blijft echter fris voor de tijd van het jaar. De middagtemperatuur stijgt opnieuw naar 11 tot 15 graden, terwijl een waarde van 17 graden gebruikelijk is voor de laatste dagen van april. De noordenwind zwakt later op de dag wel steeds verder af. Daardoor zal het minder koud aanvoelen dan op zaterdag.

De zonkracht bedraagt dit weekend ongeveer 5 en dat betekent dat je vrij snel kunt verbranden. Als het even flink zonnig is dan kleurt de huid binnen 30 tot 40 minuten rood, dus hou daar rekening mee.

Nieuwe week warmer

Na het weekend draait de wind naar het noordoosten en wordt het geleidelijk zachter. Maandag worden temperaturen verwacht tussen 12 en 17 graden en dinsdagmiddag is lokaal al 19 graden mogelijk. Beide dagen blijft het droog met geregeld ruimte voor de zon.

Author Image

Wouter van Bernebeek

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht