Weekendverwachting: zaterdag meer zon dan zondag

29 februari 2024, 10:30

Weekendverwachting
Natte dag in Mechelen. Foto: Yannick Damen

Op beide weekenddagen komt het tot regen of buien, maar zijn er ook droge perioden. Er zijn daarbij regionale verschillen. De details lees je in dit weekendweerbericht.

Deze donderdag is er veel bewolking en zijn er perioden van lichte regen of motregen. Komende nacht wordt het vanaf het westen droger en morgen schijnt tijdelijk de zon. Vanaf het westen neemt geleidelijk de bewolking terug toe en in de namiddag kan het morgen vooral in de westelijke landshelft soms regenen.

Meer over het weer tot het weekend lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Zaterdag: wolken, zon en buien

De eerste dag van het weekend start op veruit de meeste plaatsen droog. Daarbij zijn er perioden met zon, vooral in de westelijke delen van het land. In de Ardennen heeft de bewolking de overhand en stijgt vanaf het zuiden de kans op regen. In de rest van het land komen in de namiddag enkele buien voor. Toch is het ook dan vaak droog met zonnige momenten. Het wordt 6 tot 8 graden in de Ardennen en 10 tot 12 graden in Laag- en Midden-België. De wind is veelal matig en waait uit het zuiden. In het algemeen is het vrij goed weer voor buitenactiviteiten. Zo komt het fietsweercijfer in de regio Brussel uit op een 8 en het tuinierweercijfer op een 7.

In de nacht naar zondag komt veel bewolking voor en valt af en toe regen of een bui. Kouder dan 5 graden wordt het op de meeste plaatsen niet.

Zondag: regionaal natte dag

Voor zondag is de weersverwachting wat onzeker. Een regenzone ligt boven het land en daar zit niet veel beweging in. Echter beslaat de zone niet het hele land, waardoor het op de ene plek lange tijd regent, terwijl het in andere regio’s droog is. Zoals het er nu voorstaat lijkt de regen aanvankelijk vooral in het midden van het land te vallen en later op de dag meer in het oosten. In West-Vlaanderen zou in de namiddag de zon nog even kunnen doorbreken. De regenzone kan ook westelijker uitpakken, waardoor het juist in de oostelijke delen van het land grote delen van de dag droog is.

Het wordt 6 graden in de Ardennen tot maximaal 10 graden elders. In langdurige regen is het ook in Vlaanderen hooguit 6 graden.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht