Weekverwachting: kouder weer tijdens laatste week kerstvakantie

03 januari 2022, 14:15

Weekverwachting
Kind in warme jas op het strand tijdens de winter. Foto: AdobeStock / famveldman.

Het leek wel lente tijdens de eerste dagen van het nieuwe jaar! Zo zacht als het is geweest, wordt het voorlopig niet meer. Deze laatste week van de kerstvakantie krijgen we namelijk met kouder weer te maken. Daarbij kan af en toe winterse neerslag vallen. In deze weekverwachting lees je alle details.

De overgang naar kouder weer gaat gepaard met flink wat regen. Tot en met dinsdagvoormiddag blijft een regenzone boven België slepen en daar krijgen met name de regio’s ten zuiden van Samber en Maas mee te maken. Plaatselijk kan in de Ardennen wel 50 millimeter vallen. Door de vele regen komt het water in beken en rivieren hoog te staan en is op gevoelige plekken kans op wateroverlast. Hierom geldt code geel.

Genoeg momenten om op pad te gaan

Een westelijke tot noordwestelijke wind blaast vanaf woensdag koudere lucht naar ons land. In Vlaanderen komen de maxima rond 6 graden uit en dat is een hele normale waarde voor de tijd van het jaar. In de hoge landsdelen ligt de temperatuur eerder dicht bij het vriespunt en zorgen winterse buien voor een sneeuwtapijtje op de Ardense toppen. In Vlaanderen blijft het vooral bij regen en soms wat smeltende sneeuw of hagel.

Wie vrij heeft en in eigen land blijft, heeft geluk, want het is lang niet de hele tijd nat. Er zijn genoeg droge perioden waarin de zon schijnt. En dan is het wel zo fijn om de rust van de natuur op te zoeken. Weten wanneer jij op pad kan? Hou onze radar in de gaten en check het meest uitgebreide weerbericht van België.

Hoofdfoto: AdobeStock / famveldman

Author Image

Yannick Damen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzichtnext-arrow-blue