Droog weekend met vooral zaterdag veel zon

03 maart 2022, 09:50

Weekendverwachting
Narcissen in maart. Foto: Jannes Wiersema

Het weerbeeld komend weekend ziet er lenteachtig, de temperaturen zijn echter meer winters. In de nachten vriest het op grote schaal en ook overdag is een warme jas geen overbodige luxe. De details lees je in dit weekendweerbericht.

Deze namiddag en ook morgen is het droog met veel zonneschijn. De maxima liggen tussen 7 en 12 graden en doordat het niet hard waait is het heel aangenaam buiten.

Meer details over het weer tot het weekend lees je in het weerbericht België.

Koude nachten, zondag meer wolken

Zaterdag start winters koud met in het westen vroeg in de ochtend temperaturen rond het vriespunt, in Brussel en Antwerpen -1 of -2 graden, op de Kempen -3 graden en in de Oostkantons plaatselijk -7 graden.

Overdag warmt de zon de lucht op naar 5 of 6 graden in de Ardennen en 8 tot 10 graden in de rest van het land. De wind is zwak of matig en waait uit het zuidoosten tot oosten. 

In de nacht naar zondag gaat het opnieuw vrijwel overal vriezen met minima van 0 graden in Oostende, -2 graden in Brussel en regionaal matige vorst in de Ardense dalen en de Oostkantons.

Zondag trekt vanaf het noorden wat bewolking over het land. Het blijft zeer waarschijnlijk wel overal droog, maar met 3 graden in de Ardennen tot 7 graden in Vlaanderen is het wel duidelijk kouder dan de komende dagen. De wind draait van oost naar noordoost en is meest matig. In de wind ligt de gevoelstemperatuur een aantal graden lager. 

Wisselvallig weer laat nog even op zich wachten

De vooruitzichten voor begin volgende week geven een voortzetting van het zo goed als droge weerbeeld met behoorlijk veel zonneschijn. De middagtemperatuur ligt daarbij veelal tussen 6 en 10 graden en in de nachten komt het op uitgebreide schaal tot vorst. Eind volgende week volgt waarschijnlijk een omslag naar zachter weer met toenemende kans op regen, minder zon en meer wind.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht