Weekverwachting: eindelijk een droge week?

04 maart 2024, 12:20

Weekverwachting
Terrasweer in maart. Foto: Ria Brasser

De zonnige perioden van vandaag zijn slechts een voorproefje op wat ons te wachten staat deze week. Halverwege de week kan het zelfs een beetje lenteachtig worden. Alle details vertellen wij jou in deze weekverwachting.

Het is deze maandag overal droog met vooral in het westen flink wat ruimte voor de zon. Komende nacht neemt de bewolking geleidelijk toe en aan het einde van de nacht is een spatje regen mogelijk. Alle details over het weer van vandaag, vanavond en komende nacht in ons uitgebreide weerbericht.

Dinsdag tijdelijk een dipje

Dinsdag is de enige dag deze week dat de paraplu af en toe nodig is. In de ochtend trekt een gebied met lichte regen over het land en in de middag vallen enkele lokale buien. Grote hoeveelheden verwachten we overigens niet. De zon blijft een groot gedeelte van de dag schuil achter de wolken. Pas aan het einde van de middag en in de avond komen opklaringen voor. Overdag wordt het een graad of 10 op de meeste plekken. In de Ardennen is het met een graad of 6 wat frisser.

Lenteweer in aantocht?

Vanaf woensdag verlopen de dagen droog en ook de zon schijnt geregeld. Woensdag zijn er nog flink wat wolkenvelden aanwezig, maar de dagen daarna heeft de zon het voor het zeggen. De temperatuur ligt hierbij tussen 9 en 13 graden. Vooral vrijdag lijkt wel eens een heerlijke dag te worden. Lokaal kan het maar liefst 15 graden en door een combinatie van weinig wind en veel zon voelt het dan heerlijk lenteachtig aan. Ook in het weekend blijft het zacht en schijnt de zon geregeld. Een lokale bui behoort dan wel tot de mogelijkheden.

Koude nachten

Omdat de wolken ook in de nachten grotendeels wegblijven verlopen de nachten vrij koud. Vooral in de tweede helft van de week liggen de minima vaak rond het vriespunt of net daarboven. In de Ardennen kan het licht vriezen. De winterjas is in de vroege ochtend dus nog wel nodig!

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht