Weekverwachting: vaak regen, soms veel wind

04 april 2022, 13:35

Weekverwachting
De paraplu komt goed van pas. Foto: AdobeStock / ttl.photos

Het contrast met de recordzonnige en -droge afgelopen maand maart is deze week groot. Er valt dagelijks regen en de wind is vaak nadrukkelijk aanwezig. Alle details lees je in deze weekverwachting. 

Deze namiddag zijn er perioden van regen. In de Ardennen valt eerst smeltende sneeuw, maar gaat de neerslag ook steeds meer over in regen. Meer details over het weer vanmiddag, vanavond en vannacht lees je in het uitgebreide weerbericht België. 

Nat en niet zo koud

Dinsdag en woensdag kan je de paraplu goed gebruiken als je naar buiten gaat. Het zijn twee grotendeels bewolkte dagen met perioden van regen. Dinsdag later in de namiddag en avond is het tijdelijk droger met in het westen ook nog even wat zon. Ook woensdag kan vooral later op de dag de zon af en toe doorbreken. 

Op beide dagen komt de maximumtemperatuur uit tussen 8 graden in de Ardennen en 13 in Vlaanderen. Hiermee zijn dit de twee ‘warmste’ dagen van de week. Op dinsdag waait er een matige wind uit het westen of zuidwesten. Woensdag is de wind veel nadrukkelijker aanwezig en kan het aan de kust zeer krachtig (7 Bft) waaien. Daarbij is de wind ook vlagerig met rukwinden tot 70 km/uur.

Lagere temperaturen vanaf donderdag

Ook donderdag waait het nog flink en valt er van tijd tot tijd regen. Met 6 tot 10 graden is de temperatuur wat lager dan de dagen ervoor. Vrijdag blijft het wisselvallig en vrij koud voor de tijd van het jaar met 4 of 5 graden in de Ardennen en 8 tot 10 graden in Vlaanderen. Er valt op veel plaatsen regen, maar in de hogere delen van het land is ook smeltende sneeuw mogelijk. 

Zaterdag komt het tot buien en deze buien kunnen op hoogte ook weer winters van karakter zijn, zondag wordt wellicht een droge dag. De wind waait uit het noordwesten en voert vrij koude lucht aan. De temperatuur blijft zaterdag steken op 3 tot 8 graden, zondag kan het iets zachter worden. In de nachten kan het kwik kan dalen naar waarden in de buurt van het vriespunt.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht