Weekendweer: zalig najaarsweer met veel zon

06 oktober 2022, 13:30

Wandelaars met honden in het bos in de herfst

Een neerslaggebied trekt in de nacht van vrijdag op zaterdag over het land. Zaterdag start in het westen zonnig en al snel breekt de zon ook in de oostelijke helft door. Zondag begint overal volop zonnig en neemt later op de dag vanaf het westen de bewolking wat toe. Wil je weten wat de temperaturen en de wind doen dit weekend? Lees dan dit weekendweerbericht.

Het is deze namiddag rustig najaarsweer met veel zonneschijn. Na een frisse nacht warmt de zon de lucht ook morgen weer op. Morgenavond neemt de bewolking vanaf het westen toe en in de nacht naar zaterdag volgt een gebied met regen. Alle details over het weer van deze namiddag, vanavond en morgen lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Veel zonneschijn op zaterdag, koude nacht naar zondag

Ben je zaterdag in de Ardennen of de Oostkantons en sta je vroeg op? Dan kan je mogelijk nog net de laatste regen zien wegtrekken naar Duitsland. In het westen en het centrum start zaterdag droog en in het westen is het vanaf zonsopkomst (rond 8:00 uur) al zonnig.

Ook in de oostelijke helft van het land komt de zon gedurende de voormiddag tevoorschijn en de namiddag verloopt in het hele land zonnig. Bij een zwakke tot matige wind uit het westen wordt het 12 tot 14 graden in de Ardennen en 15 tot 17 graden in de rest van het land. Hiermee is het ideaal weer om buiten te sporten, te wandelen of te tuinieren.

Wie zaterdagavond en in de nacht naar zondag buiten is pakt beter een warme winterjas mee. Onder een nagenoeg heldere hemel koelt het in Vlaanderen af tot een graad of 5. In de Ardennen daalt het kwik naar 2 of 3 graden en in de Oostkantons is lokaal zelfs een graadje vorst mogelijk.

Zondag droog met later meer wolken

Ook zondag is het zalig najaarsweer met zonnige perioden. De wind waait uit het zuiden en met 15 graden in de Ardennen tot 18 of lokaal 19 graden in de Kempen is het iets warmer dan zaterdag. In de loop van de namiddag en in de avond neemt de bewolking vanaf het westen toe, maar het blijft droog.

Nog enkele dagen overwegend droog

Ook na het weekend blijft het eerst grotendeels droog met in grote delen van het land maxima rond 17 graden en regelmatig zon. Na woensdag volgt mogelijk een overgang naar een meer wisselvallig weertype.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht