Weekendverwachting: zaterdag beste dag

07 maart 2024, 11:55

Weekendverwachting
Alpaca geniet van droog weer. Foto: Astrid Wiessner Hoog

Het weer kent dit weekend grote verschillen. Zaterdag is duidelijk de beste dag om buitenactiviteiten te ondernemen. De details lees je in dit weekendweerbericht.

Deze donderdag is er een mix van zon en wolkenvelden. Het blijft droog en op veel plaatsen wordt het 10 tot 12 graden. In de Ardennen komt de middagtemperatuur enkele graden lager uit.

Vrijdag is het van zonsopkomst tot zonsondergang zonnig. Het wordt 9 tot 13 graden bij een matige oostenwind die het voor het gevoel wat kouder maakt.

Meer details over het weer tot het weekend lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Zaterdag: zon en wolken

De eerste dag van het weekend verloopt grotendeels droog en zonnig. Op de meeste plaatsen wordt het 13 tot 15 graden en daarmee is het zacht voor de tijd van het jaar. Maxima rond 10 graden zijn gebruikelijk in de eerste helft van maart in Laag- en Midden-België. In de Ardennen wordt het zaterdagmiddag 10 tot 12 graden.

Het weerbeeld bestaat uit veel zon en velden hoge bewolking waar de zon aanvankelijk goed doorheen kan schijnen. In de namiddag neemt de bewolking wat toe en misschien komt het eind van de dag langs de grens met Frankrijk tot een lokale bui. De wind is matig van kracht en waait uit het oosten tot zuidoosten.

In de nacht naar zondag neemt de bewolking verder toe. Kouder dan een graad of 5 wordt het op veel plekken niet.

Zondag: veel wolken, een beetje regen

Op de tweede dag van het weekend is er veel bewolking en hooguit af en toe wat ruimte voor de zon. Uit de bewolking valt soms een beetje regen, maar grote neerslagsommen worden niet verwacht. Er waait een matige oostenwind en met wat zon kan het in de namiddag lokaal 13 graden worden. Op bewolkte momenten is het 9 tot 11 graden. Op de Ardense toppen liggen de maxima rond 8 graden.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht