Weersverbetering tijdens het weekend

07 april 2022, 11:15

Weekendverwachting
Een paraplu is dit weekend nog nodig. Foto: Noël Ryckmans

Deze week zorgde het bewolkte en regenachtige weerbeeld eerder voor herfstachtige omstandigheden. Keert het voorjaar dit weekend terug of blijft de paraplu nog even nodig? In deze weekendverwachting lees je de details.

Donkere wolken hangen nog boven ons tijdens de aanloop naar het weekend. Vrijdag neemt vanaf het zuiden de bewolking toe en op steeds meer plaatsen gaat het een tijd regenen. Met een beetje geluk houdt West-Vlaanderen het grotendeels droog. In de hoge landsdelen gaat de regen over in (smeltende) sneeuw bij maximaal 4 graden.

Als de zon in de kustregio nog even doorbreekt wordt het in Knokke en Oostende nog 10 graden. Echt lekker weer om over het strand of de boulevard te wandelen is het niet. Er steekt namelijk een gure noordwestenwind op. Vrijdagavond klaart het op, alleen in de Ardennen sneeuwt het nog een tijd door.

Bankje in de zon in Kerniel. Foto: Noël Ryckmans
Bankje in de zon in Kerniel. Foto: Noël Ryckmans

Zaterdag nog wisselvallig

De gure noordwestenwind voert zaterdag buien naar onze omgeving. Daarbij is kans op smeltende sneeuw en hagel. Tussen de buien door schijnt de zon en dat levert een groot contrast op. In de namiddag staat veelal een graad of 10 op de thermometer, maar voor het gevoel zal het frisser zijn. Een warme jas en laagjes kleding zijn nog even nodig om het wisselvallige voorjaarsweer te trotseren. Vooral als je stil staat, bijvoorbeeld langs de sportvelden, is het ronduit fris.

Zonnig en zachter

Zondagochtend is het fris met temperaturen net boven het vriespunt. Op wat stapelwolken en sluierwolken na schijnt de zon geregeld en de temperatuur stijgt geleidelijk. In de namiddag is het 8 tot 10 graden in Luik en omstreken. In het zuidwestelijke deel van Vlaanderen kan het opwarmen richting 13 graden. Vooral in de zon en uit de wind voelt het dan weer als een vleugje voorjaar. Na het weekend blijft het vrij zonnig en wordt het nog warmer! Lees in ons uitgebreide weerbericht hoe het weer na het weekend eruitziet.

Roosmarijn Knol

Roosmarijn Knol

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht