Weekverwachting: warm lenteweer

09 mei 2022, 14:30

Weekverwachting
De zon gaat af en toe schuil achter dikkere wolkenvelden. Foto: Adobe Stock / Bjorn B

Aan de temperatuur ligt het niet deze week, maar zullen we de zon daarbij ook veelvuldig te zien krijgen? Check de details in deze weekverwachting.

Dinsdag trekken van west naar oost wolkensluiers over die steeds dikker worden en de zon gaan belemmeren. Ondanks de bewolking wordt het door een zuidwestenwind de warmste dag van de week. Van Antwerpen tot Bastenaken wordt het 22 tot 25 graden. In de omgeving van Genk en Hasselt warmt het zelfs op naar een zomerse 27 graden. Aan zee waait het vrij krachtig, waardoor het een stuk frisser is in De Panne en Oostende met slechts 16 graden.

Ook woensdag kan de zon niet altijd voluit schijnen en zijn er bewolkte perioden. Eerst waait er nog een wind uit het zuidwesten en geleidelijk draait de wind naar het westen. Aan zee is het 17 graden, dieper landinwaarts wordt het nog 20 tot 23 graden. Een groot deel van de dag blijft het wel droog, pas in de namiddag en avond nadert vanaf het westen een gebied met neerslag.

De Hoge Venen is een van de weinige plaatsen waar het tijdens IJsheiligen nog kan afkoelen tot onder het vriespunt. Foto: Adobe Stock / Puravidaniel
De Hoge Venen is een van de weinige plaatsen waar het tijdens IJsheiligen nog kan afkoelen tot onder het vriespunt. Foto: Adobe Stock / Puravidaniel

Geen vorst met IJsheiligen

Later deze week is de wind overwegend westelijk geworden en de temperatuur valt hierdoor een fractie lager uit. Met 17 tot 20 is het wel nog altijd vrij mild voor de tijd van het jaar. Het blijft grotendeels droog en dat maakt het prima weer om bijvoorbeeld buiten te sporten. Tijdens de nachten blijft de temperatuur veelal boven het vriespunt. Alleen in de hogere landsdelen kan IJsheiligen nog gepaard gaan met vorst aan de grond.

Author Image

Roosmarijn Knol

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht