Weekendweer: licht veranderlijk maar Vaderdag vrijwel droog

09 juni 2022, 12:45

Weekendverwachting
Foto: Adobe Stock / Chokniti

Het weerbeeld laat dit weekend een mix van zon en wolken zien. Het is meestal droog, alleen Hoog-België maakt zaterdag kans op een lokale bui. Ondanks de plaatselijke bui doet het dit weekend al een beetje zomers aan. Hoe warm het wordt, kun je hieronder lezen.

Geregeld zon

Het is dit weekend prima weer om eropuit te trekken. Vooral zondag blijft het zo goed als droog en kun je Vaderdag prima buiten te vieren. Smeer je wel goed in als de zon goed doorbreekt, want binnen een klein kwartiertje kun je al verbranden. Zaterdag schijnt vooral in de westelijke delen van het land de zon met enige regelmaat. Maar ook op zondag krijgt de zon genoeg ruimte om door te breken. Met veel zon en een zwakke tot matige westelijke wind stijgt de temperatuur in de middag naar 18 graden vlak aan zee tot 23 of 24 graden in Kempen en voelt het zomers aan. De details voor het weer lees je in het meest uitgebreide weerbericht van België.

Plaatselijk een bui

Verder landinwaarts zijn vooral op zaterdag meer wolken te zien. Enkele dikke stapelwolken kunnen in de middag plaatselijk wat regen produceren. In de namiddag en avond lossen de wolken op en blijft het waarschijnlijk overal droog. De kans op buien is op Vaderdag een stuk kleiner.

Na het weekend grotendeels droog

De weer is na het weekend vrij bestendig. Het blijft op de meeste dagen droog en er zijn flinke perioden met zon. De temperatuur blijft vrij aangenaam.

Author Image

Diana Woei

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht