Weekend weer: hoge zonkracht en onweer in het pinksterweekend

02 juni 2022, 13:05

Weekendverwachting
Fraaie ochtendfoto van Ben Saanen

Het beste weer in het pinksterweekend staat voor vrijdag en zaterdag op het programma. De zon schijnt flink, maar let wel op. De zonkracht is 7 en dat betekent dat de onbeschermde huid zeer snel kan verbranden. Vooral tijdens Pinksteren is de kans groot op enkele felle regen- en onweersbuien. Welke temperaturen je kan verwachten lees je in dit weekend weerbericht.

Vandaag en morgen is er een mix van zon en stapelwolken. Deze donderdag blijft het droog, maar vrijdag stijgt ten zuiden van Samber en Maas de kans op een enkele regen- of onweersbui. De details voor het weer van vandaag en morgen lees je in het meest uitgebreide weerbericht van België.

Zonkracht 7, smeer je goed in

Zaterdag wordt een heerlijke dag om lekker naar buiten te gaan voor een wandeling of fietstocht. De zon schijnt flink en er zijn hooguit wat sluierwolken zichtbaar.

Pas wel op voor verbranden, want de zon schijnt voor het eerst dit jaar met zonkracht 7. Dat betekent dat de onbeschermde huid al met 10 tot 25 minuten kan verbranden. Ga je naar buiten, smeer je dan goed in. Lees hier meer over de kracht van de zon.

In de loop van de dag komen stapelwolken tot ontwikkeling en in het zuidoosten stijgt de kans op enkele regen- en onweersbuien. De temperatuur loopt op naar 22 tot 25 graden. In Vlaanderen stijgt het kwik naar 19 tot 22 graden met de laagste temperaturen aan de kust. De oosten- tot noordoostenwind is zwak tot matig, maar zeker in Vlaanderen is de wind soms vrij krachtig, windkracht 5.

Onweerbuien tijdens Pinksteren

Zondag is er een mix van zon en wolkenvelden en verspreid over het land komt het tot regen- en onweersbuien. Sommige buien kunnen fel zijn en gepaard gaan met veel regenwater in korte tijd. Hou zondag dan ook onze radar goed in de gaten als je naar buiten gaat. De temperatuur loopt op naar 17 tot 24 graden.

Ook pinkstermaandag trekken buien over het land en lokaal kan het daarbij ook weer tot onweer komen. Naar verwachting zullen deze buien minder heftig uitpakken dan de buien op zondag. De zon breekt ook geregeld door. De wind draait naar het westen en voert minder warme lucht aan. Het wordt van west naar oost 17 tot 21 graden.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht