Einde droge periode in zicht

21 april 2022, 10:45

Weekendverwachting
Wisselvallig weer in de lente. Foto: Erica van Leeuwen.

Na een lange droge voorjaarsperiode kan dit weekend verspreid over ons land een enkele bui ontstaan. Toch is er ook nog ruimte voor de zon en op zaterdagmiddag is het plaatselijk warm voor eind april. De details lees je in het weekendweerbericht.

De aanloop naar het weekend ziet er nog fraai uit. Meer details kun je lezen in het weerbericht België. Op zondag is de paraplu met name in de provincies van Namen, Luxemburg en Luik nodig want dan komen enkele buien voor. Op veel plaatsen blijft het zaterdag nog wel droog.

Zaterdag lokaal 20 graden

De verschillen zijn tussen de beide weekenddagen groot. Zaterdag blijft het waarschijnlijk op veel plaatsen droog en begint met veel zonneschijn. In de middag kan het vooral in de omgeving van Antwerpen lokaal 20 graden worden, bij deze waarde is de jas niet nodig. De zon schijnt op veel plaatsen ook in de middag nog, maar vanuit het zuiden neemt de bewolking toe. Het is prima weer voor buitenactiviteiten. Wel staat er een stevige oostenwind, in Vlaanderen soms windkracht 4 of 5.

Veel wolken

In de nacht naar vrijdag zijn extra veel vallende sterren te zien maar de kans dat jij daarvan iets ziet, is niet zo groot. Wolkenvelden worden met name boven de westelijke delen van het land verwacht. Als er tijdelijk minder wolken overtrekken, kun jij met een beetje geluk wel een wens doen.

Zondag is de minste dag van het weekend want dan komen wolken en buien verspreid over het land voor. Vooral in de Ardennen zal de zon vaak schuil gaan achter de wolken. Ook is het een stuk minder warm dan zaterdag. De laagste waarden worden in het zuidoosten van het land verwacht, maximaal 12 graden. Dus als je op zondag op pad gaat, zijn jas en paraplu geen overbodig luxe.

Na het weekend

Na het weekend kunnen nog een paar buien voorkomen, gaandeweg de nieuwe week neemt de kans op buien weer af. De middagtemperatuur is eerst iets onder de normale waarde van gemiddeld 15 graden voor de tijd van het jaar. In de tweede helft van de week lijkt de temperatuur iets omhoog te gaan.

Author Image

Diana Woei

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht