Wintersport: prachtige week in de Alpen

25 februari 2022, 12:00

Wintersport
Heerlijk wintersporten met zonsondergang. Foto: Adobe Stock / Sina Ettmer

Wintersporters die komende week in de Alpen zijn kunnen zich voorbereiden op een prachtige week.

Zaterdag regionaal nog een beetje sneeuw

Zaterdag kan er aan de noordflanken van de Alpen nog wel wat sneeuw vallen, maar daarna blijft het droog en kan er volop van mooi wintersportweer worden genoten.

Prachtige week

Er wordt in de nieuwe week veel zon verwacht. Natuurlijk zijn er soms wolkenvelden, maar het blijft droog. De temperatuur ligt in de middag rond 8 graden. In de nachten vriest het matig of zelfs streng, zeker op hoogte. Boven 2000 meter blijft het ook overdag vriezen. De wind houdt zich rustig en is geen spelbreker. De kracht van de zon zorgt er wel voor dat de huid goed beschermd moet worden om verbranding tegen te gaan.

Verkeer: vrijdag nog enkele stevige buien

Vakantievierders die op vrijdag afreizen naar de vakantiebestemming in de Alpen kunnen onderweg nog een paar stevige buien tegenkomen. Vertrekt je in het weekend dan zal het tijdens de reis droog zijn. Alleen zaterdagochtend valt misschien nog wat regen in de noordelijke regio's van de Alpen.

Valle d’Aosta. Foto: Adobe Stock / embredy
Valle d’Aosta. Foto: Adobe Stock / embredy

Skiën in Duitsland

In het Duitse middelgebergte zijn nog veel pistes open. Er ligt voldoende sneeuw voor wintersportactiviteiten en ook de komende week zal dat zo zijn. Overdag is het een paar graden boven 0, in de nachten vriest het licht en kunnen sneeuwkanonnen de pistes bijwerken. Mogelijk valt er vrijdag nog wat verse sneeuw als er winterse buien over de regio trekken. Lees hier meer over de coronasituatie in de wintersportgebieden.

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht